Blog

mięso z ziemniakami na talerzu

Czy dania podawane w restauracjach są zdrowe?

Wybierając się do restauracji, często kierujemy się smakiem i atmosferą miejsca. Jednak coraz więcej osób zwraca uwagę również na to, jak zdrowe są serwowane tam potrawy. Warto zatem przyjrzeć się bliżej wartości odżywczej dań w restauracjach z tradycją.

Czytaj więcej

lepienie pierogów

Dlaczego warto wprowadzić kuchnię regionalną do swojej diety?

Kuchnia regionalna to prawdziwe bogactwo smaków i aromatów, które warto odkrywać. Wprowadzenie jej do swojej diety może przynieść wiele korzyści zdrowotnych oraz kulinarnych. W Polsce mamy wiele lokali z tradycją, które oferują pyszne, tradycyjne potrawy.

Czytaj więcej

skórzane menu

Nowocześnie, czy tradycyjnie? Jakie menu jest lepsze?

Kiedy odwiedzasz restaurację, czy zdecydowałbyś się na nowoczesne smaki, czy raczej wytrawną tradycję? W tym artykule przyjrzymy się temu dylematowi i odkryjemy, jakie menu jest lepsze — nowoczesne czy tradycyjne?

Czytaj więcej

bufet szwedzki

3 rzeczy, na które warto zwrócić uwagę podczas wyboru cateringu

Catering jest usługą polegająca na przygotowaniu określonych posiłków i dostarczeniu ich wyznaczone miejsce. Catering jest powszechną praktyką w przypadku uroczystości rodzinnych, a nawet większych spotkań z przyjaciółmi oraz podczas wydarzeń plenerowych i imprez firmowych. Poniżej przedstawiamy czym wart kierować się podczas wyboru firmy cateringowej.

Czytaj więcej

bigos z kapusty w naczyniu

5 głównych dań kuchni polskiej

Postanowiliśmy pokrótce opisać 5 dań kuchni polskiej, które znajdą Państwo w ofercie naszej Czanieckiej restauracji. Serdecznie zapraszamy do lektury i sprawdzenia naszego menu!

Czytaj więcej

jedzenie na stole

Zalety cateringu na imprezy okolicznościowe

Catering jest coraz popularniejszym sposobem na zapewnienie smacznych dań podczas imprez okolicznościowych. Jakie zalety posiada takie rozwiązanie?

Czytaj więcej